როგორია საუკეთესო საუზმე
ის სასარგებლოა გულისთვის. შვრიის ფაფა უმჯობესია მოვამზადოთ წყალზე, მარილის, შაქრის, მურაბის და ა.შ. დამატების გარეშე. შვრია შეიცავს დიდი რაოდენობით უჯრედისს და სხვა სასარგებლო მიკროელემენტებს.
სასარგებლო საუზმის კატეგორიაში გადის ასევე უშაქრო ფანტელები, რადგანაც შეიცავს დიდი რაოდენობით რკინას, თუთიას, მაგნიუმს. მათი უმრავლესობა ხელოვნურადაა გამდიდრებული სასარგებლო მიკროელემენტებით.
რაც შეეხება მანანის ბურღულის ფაფას, მას მნიშვნელოვანი მინუსები გააჩნია. ეს არის მარცვლეულის გული, სადაც მხოლოდ სახამებელი და „შიშველი“ ნახშირწყლებია, რომელებიც იწვევს სისხლში შაქრის დონის მომენტალურ ზრდას. ეს კი ინსულინისადმი რეზისტენტობისაკენ მიმავალი გზაა.