როგორია დიაბეტის კვებით კონტროლის ახალი მეთოდი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორია დიაბეტის კვებით კონტროლის ახალი მეთოდი

კვლევის შედეგების თანახმად, მცირე რაოდენობით შრატის ცილის (პროტეინი) ძირითადი კვების წინ მიღება, დიაბეტიანებს სისხლში შაქრის კონტროლში ეხმარება.

ტიპი 2 შაქრიანი დიაბეტით დაავადებულ 18 მოხალისეს, სპეციალისტები 7 დღის განმავლობაში, ჭამამდე 10 წუთით ადრე, აძლევდნენ 15 გ ცილას. ამასთან მათ სთხოვეს ამ პერიოდში არ მიეღოთ შაქრის დამწევი პრეპარატები. მონიტორინგმა აჩვენა, რომ ამ მეთოდის გამოყენებისას, სისხლში გლუკოზის დონე გაცილებით მარტივად ნარჩუნდებოდა საჭირო დონეზე. პაციენტებში აღინიშნებოდა შაქრის ნორმალური მაჩვენებელი, საკონტროლო ჯგუფთან შედარებით (ამ ჯგუფის პაციენტები პროტეინს არ ღებულობდნენ).

მომავალში მკვლევარებს სურთ დამატებითი ექსპერიმენტების ჩატარება უფრო მეტი მოხალისეს მონაწილოებით. ამას გარდა, იგეგმება დიაბეტზე სხვა სახის ცილების, მაგალითად მცენარეული ცილების ზემოქმედების შესწავლა.