ქაშაყი და სელის თესლი წითელი თევზის ალტერნატივად დაასახელეს
ცილისა და ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავების უფრო ბიუჯეტური წყაროა: ქაშაყი, სკუმბრია, ღურკანა, სარდინი, ვირთევზას ღვიძლი.
ამას გარდა, არსებობს თევზის მცენრეული ალტერნატივა ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავების შემცველობის თვალსაზრისით. ეს არის სელის თესლი. სასარგებლო ნაერთების უკეთ ასათვისებლად, რეკომენდებულია სელის თესლის დაფქვა უშუალოდ მიღების წინ. აღსანიშნავია, რომ სელის ზეთის შენახვა უმჯობესია მაცივარში - ჟანგვითი პროცესების თავიდან აცილების მიზნით.
თევზის ბიუჯეტური სახეობები არ ჩამოუვარდება სარგებელის თვალსაზრისით დელიკატესებს. ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავები ხელს უწყობს ქოლესტერინისგან სისხლძარრვების კედლების გასუფთავებას, ქოლესტერინის ფოლაქების წარმოქმნის პრევენციას. ასევე ამცირებს სისხლის სიბლანტეს და აძლიერებს სისხლძარღვის კედლებს. ამის შედეგად წესრიგდება არტერიული წნევა, ასევე იზრდება „კარგი“ ქოლესტერინის დონე სისხლში.