დიეტოლოგებმა შავი ქლიავის კიდევ ერთი დადებითი თვისება აღმოჩინეს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

დიეტოლოგებმა შავი ქლიავის კიდევ ერთი დადებითი თვისება აღმოჩინეს

რომ შაქვი ქლიავი აქვეითებს ტკბილეულისკენ ლტოლვას.

ექსპერტების განცხადებით, ადამიანები, რომლებიც კვლევის მიმდინარეობისას მიირთმევდნენ შავ ქლიავს, ნაკლებად გრძნობდნენ შიმშილის გრძნობას და მოიხმარდნენ ნაკლებ კალორიებს. ეს პროდუქტი სპეციალისტებმა აღიარეს როგორც საუკეთესო წახემსებისათვის. მაგალითად, დიეტოლოგმა ლორენ მანაკერმა აღნიშნა, რომ შავი ქლიავით შესაძლებელია ჩანაცვლდეს მავნე დესერტები. მისი თქმით, ის გაჯერებულია ნატურალური ანტიოქსიდანტებით, ვიტამინებით, მინერალებითა და უჯრედისით. თითოეული ნაყოფი შეიცავს დაახლოებით 3,5 გ ბუნებრივ შაქრებს და 0,5გ უჯრედისს.

დიეტოლოგები ასევე გვირჩევენ კვირაში 2-ჯერ თევზის მიღებას, რომელიც მდიდარია ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავებით. ეს უკანასკნელი სასარგებლოა განსაკუთრებით ტვინისთვის: ის ეხმარება უჯრედებს ასაკობრივ ცვლილებებთან, ჰაერის დამბინძურებასა და სხვა არახელსაყრელ ფაქტორებთან გამკლავებაში.