რომელი პროდუქტები უნდა მივიღოთ სახსრების სიჯანსაღისთვის
მეცნიერები ასახელებენ პროდუქტებს, რომლებიც იწვევს ანთებას: მავნე რაფინირებული ნახშირწყლები, შაქარი, გლუტენი და კონსერვანტები. მათ შეუძლიათ, გამოიწვიონ ართრიტის და ართროზის გამწვავება და გააძლიეროს ტკივილი.
ართრიტისა და ართროზის პროფილაქტიკისათვის მეცნიერები გვირჩევენ მეტი თევზის მიღებას. ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავებით მდიდარი თევზის რეგულარული მიღება ამცირებს ართრიტისა და ართროზის შემთხვევაში სახსრების შეშუპებას. თევზი Е ვიტამინისა და სელენის კარგი წყაროა, რომლებიც, როგორც ანტიოქსიდანტები, ისე მოქმედებენ.
ექიმები ასევე გვირჩევენ მცენრეული და ცხოველური ცხიმის ნაცვლად გამოვიყენოთ ზეითუნის ზეთი, რომელიც წარმოადგენს მონოუჯერი, სასარგებლო ცხიმოვანი მჟავების, ანტიოქსიდანტების წყაროს, რომელთაც, როგორც ცნობილია, ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება ახასიათებთ.