რომელი პროდუქტები ამუხრუჭებენ დაბერებას - დიეტოლოგები გვირჩევენ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტები ამუხრუჭებენ დაბერებას - დიეტოლოგები გვირჩევენ

ამის შესახებ იუწყება გამოცემა Eat This, Not That!

დიელტოლოგი რონალდ სმიტის სიტყვებით, ჭარბი შაქარი ვნებს ჯანმრთელობას. ის გვირჩევს ნაკლებად მივიღოთ არაჯანსაღი საკვები, მაგალითად როგორიცაა ორცხობილა და ნამცხვარი. მისი აზრით, აქცენტი, განსაკრებით ხანდაზმულმა ადამიანებმა, უნდა გავაკეთოთ თევზზე. თევზი მდიდარია ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავებით, რომლებიც ორგანიზმს დაავადებებისგან იცავს.

დიეტოლოგი ლიზა იანგი გვირჩევბს რაციონში ჩავრთოთ მეტი ისეთი პროდუქტი, რომელიც ამუხრუჭებს დაბერებას. ასეთებია: ხილი, ბოსტენული, კენკროვნები, ციტრუსები, სტაფილო, ბულგარული წიწაკა. ისინი მდიდარია ანტიოქსიდანტებითა და უჯრედისით, რომლებიც ეწინააღმდეგებიან დაბერების ნეგატიურ ეფექტებს. იანგს ასევე მიაჩნია, რომ უმჯობესი იქნება თუ ხორცს შევცვლით მცენარეული წარმოშობის ცილით.

დიეტოლოგი ტრისტა ბესტი გვახსენებს დიდი რაოდენობით წყლისა და წყლით მდიდარი ბოსტენულის მიღების აუცილებლობას. მაგალითად: კიტრი, ყაბაყი, პომიდორი, მარწყვი და საზამთრო.