რომელი პროდუქტები „ასქელებენ“ სისხლს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებისანდომერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტები „ასქელებენ“ სისხლს

რის შედეგადაც შეიძლება განვითარდეს თრომბები.

ამგვარი შედეგი შეიძლება გამოიწვიოს დაუბალანსებელმა რაციონმა, რომელიც ძირითადად ნახშირწყლოვანი და ცხიმიანი საკვებითაა წარმოდგენილი. ის კიდევ უფრო მეტად ამძიმებს ადამიანის მდგომარეობას.

სპირტიანი სასმელების ჭარბად მოხმარება იწვევს თრომბოციტების შეწებებას. სისხლის გათხელებას ხელს უწყობს ალკოჰოლის მხოლოდ უსაფრთხო დღიური დოზა: დღეში შესაძლებელია არა უმეტეს 30 გ არაყის ან 100 გ წითელი ღვინის მიღება.

ყავის ჭარბი მოხმარება, რძის პროდუქტები ასევე ხელს უწყობს სისხლის „შესქელებას“. ამას გარდა უარი უნდა ვთქვათ სიგარეტზე, რადგანაც იწვევს ათეროსკლეოროზის განვითარებას. ნიკოტინი ავიწროებს სისხლძარღვებს და ზრდის თრომბოზის რისკს.