რატომ გვიყვარს ყავა და მწარე შოკოლადი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ გვიყვარს ყავა და მწარე შოკოლადი

ჩვეულებრივ უპირატესობას ანიშებენ მწარე შავ ყავას რძის ან ნაღების გარეშე.

იგივე გენეტიკური ვარიანტი აქვთ იმ ადამიანებსაც, რომლებიც მწარე შოკოლადს ანიჭებენ უპირატესობას ტკბილ რძიან შოკოლადს. ეს დაკავშირებულია არა იმასთან, რომ ამ ადამიანებს მწარე შოკოლადის გემო უფრო მოსწონს, არამედ ამ გემოსთან ასოცირდება მათთვის სიმხნევე, ნათელი გონება, რასაც მოელიან კოფეინისგან.

ამ გენის მატარებლები სხვებზე სწრაფად ითვისებენ კოფეინს, ამიტომ მისი მასტიმულირებელი ეფექტი ასევე სწრაფად ქრება. შესაბამისად, სჭირდებათ მეტი მაგარი ყავა. მკვლევარების აზრით ეს ადამიანები ქვეცნობიერად უკავშირებენ ყავის ბუნებრივ მწარე გემოს ფსიქომასტიმულირებელ ეფექტს. ეს ურთიერკავშირი ასევე ეხება მაგარ შავ ჩაის, რომელსაც დაჰკრავს მწარე გემო და შეიცავს კოფეინს მაღალ პროცენტობით.