ავოკადო ჯანსაღი კუჭ-ნაწლვის საწინდარია - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებისანდომერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ავოკადო ჯანსაღი კუჭ-ნაწლვის საწინდარია

თუ ყოველდღიურად მიირთმევთ ავოკადოს, თქვენი საჭმლის მომნელებელი სისტემა გამართულად იმუშავებს და ჯანმრთელ კუჭ-ნაწლავს შეინარჩუნებთ.

კვლევის წამყვანი ავტორი აღნიშნავს, რომ ავოკადო საკმაოდ პოპულარული ხილია. მას და მის გუნდს კი სურდათ, რომ არგუმენტირებულად დაესაბუთებინათ ხილის სასარგებლო თვისებები. მისივე თქმით, ცნობილია, რომ ავოკადო სისავსის შეგრძნებას გვგვრის, ასევე სისხლში ქოლესტერინის დონეს ამცირებს, თუმცა თუ როგორ მოქმედებს ის ნაწლავთა მიკრობიომზე, ეს აქამდე უცნობი იყო.

ილინოისის უნივერსიტეტის მკვლევარებმა ყურადღება გაამახვილეს, თუ რა ზეგავლენას ახდენს ავოკადო საჭმლის მომნელებელ ტრაქტზე.

კვლევაში მონაწილეობდა 25-დან-45 წლამდე ასაკის 163 პირი. მონაწილეთა ერთი ჯგუფი 12 კვირის განმავლობაში ყოველდღიურად მიირთმევდა ავოკადოს (საუზმეზე, ლანჩზე ან ვახშამზე), მეორე ჯგუფის წევრები კი ხილს არ მიირთმევდნენ.

ორივე ჯგუფის წევრები 3 თვის განმავლობაში სისხლის, შარდის და განავლის ანალიზს აბარებდნენ.

კვლევამ აჩვენა, რომ ავოკადო კუჭსა და ნაწლავებში ჯანსაღი მიკრობიომის შენარჩუნებას უწყობს ხელს. ყოველდღიურად ავოკადოს მირთმევა კუჭ-ნაწლავთან ასოცირებული დაავადებებისგან დაგიცავთ.

წინა კვლევებით ისიც დასტურდება, რომ ავოკადო წონის კლებაში გვეხმარება.