რომელი ბოსტნეული ამცირებს ინსულტის განვითარების რისკს
რომელთა მოხმარებაც, მნიშვნელოვნად (24%-ით) ამცირებს ინსულტის განვითარების რისკს.
სპეციალისტის განცადებით, მილიონობით ადამიანს უვითარდება ინსულტი, თუმცა შეინიშნება ამ დაავადებით გამოწვეული სიკვდილიანობის რიცხვის შემცირება. ინსულტის განვითარება შეიძლება ავიცილოთ თავიდან იმ ღონისძიებების საშუალებით, რომლებიც მიმართულია გულ-სისხლძარღვთა სისტემის ჯანმრთელობის გაუმჯობესებისაკენ და ასევე დიეტის დაცვით. საუკეთესო პროდუქტები კი საამისოდ არის ბატატი და კარტოფილი.
ასევე მედიკოსის განცხადებით, აუცილებელია შევინარჩუნოთ არტერიული წნევის დონე ნორმულ მაჩვენებელზე, რომელიც წარმოადგენს ინსულტის წამყვან რისკ-ფაქტორს. ამაში ჩვენ დაგვეხმარება ის პროდუქტები, რომლებიც დიდი რაოდენობით შეიცავს კალიუმს, კერძოდ: კარტოფილი, ბანანი, პომიდორი, შავი ქლიავი, ნესვი და პარკოსნები.