რომელმა სასმელმა შეიძლება  გაზარდოს ძუძუს კიბოს განვითარების რისკი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელმა სასმელმა შეიძლება  გაზარდოს ძუძუს კიბოს განვითარების რისკი

ქალებში, რომლებიც რძეს მოიხმარენ, ძუძუს კიბოს განვითარების რისკი მნიშვნელოვნად იზრდება.

მკვლევარებმა შეისწავლეს 50 ათასი ქალის სამედიცინო ისტორიები რვაწლიან პერიოდში. შესწავლილი იქნა პაციენტების ასაკი, მათი რეპროდუქციული ფუნქცია, საკვების უპირატესობები, მავნე ჩვევები და ფიზიკური აქტივობა. თავდაპირველად მედიკოსები ეძებდნენ კავშირს დაავადების აღმოცენებასა და სოიოს მიღებას შორის, თუმცა კვლევის მსვლელობისას გამოირკვა, რომ კიბოს აღმოცენების მიზეზი შეიძლება გახდეს რძის მიღება.

ექსპერტებს მიაჩნიათ, რომ ასეთი ეფექტი პოტენციურად შეიძლება დაკავშირებული იყოს რძეში არსებულ ბუნებრივ სტიმულატორებთან, რომლებიც ხელს უწყობენ უჯრედების ზრდასა და დაყოფას. მკვლევარებმა აღნიშნეს, რომ მსგავსი დასკვნები მოითხოვს დამატებით კვლევას, რადგანაც არსებობს ურთიერთგამომრიცხავი მონაცემები, რომელთა თანახმადაც იოგურტის მიღება პირიქით იწვევს ონკოლოგიის რისკის შემცირებას, ხოლო ყველი ჩედერი ამ რისკებს ზრდის.