სამი ყველაზე სასარგებლო პროდუქტი დიაბეტით დაავადებულებისათვის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებისანდომერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

სამი ყველაზე სასარგებლო პროდუქტი დიაბეტით დაავადებულებისათვის

ლობიო, წიწიბურა და კოჭა.

ლობიო და სხვა პარკოსნები ძალიან სასარგებლოა ტიპი 2 დიაბეტით დაავადებულებისათვის. დღეში 1 ულუფა პარკოსნები მნიშვნელოვნად ამცირებს ტიპი 2 შაქრიანი დიაბეტის განვითარების რისკს. აღსანიშნავია, რომ ეს თვისება დამახასიათებელია მწვანე პარკი ლობოსთვის და არა მარცვლოვანისთვის.

დიაბეტიანებისათვის სასარგებლო პროდუქტების ნუსხაშია ასევე წიწიბურა. ბურღულეულს შორის მას ყველაზე დაბალი გლიკემიური ინდექსი აქვს. ამას გარდა ის მდიდარია რთული ნახშირწყლებით, რომელთა მიღებაც ამსუბუქებს დაავადების მიმდინარეობას.

როგორც ცნობილია, დიაბეტი, რომლის განვითარების საფუძველსაც წარმოადგენს ქსოვილების ინსულინისადმი მგრძნობელობის დაქვეითება, ხშირად ვითარდება ასაკით განპირობებული ანთებების შედეგად. კოჭას გააჩნია ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება და ზრდის ქსოვილების მგრძნობელობას ინსულინისადმი. ამიტომაც, კოჭას საკვებად რეგულარული გამოყენება ასტაბილურებს ტიპი 2 შაქრიანი დიაბეტის მიმდინარეობას.