ფეტვი, ანუ "ღომის ღომი"- გემრიელი და სასარგებლო მარცვლეული
This is a modal window.
ღივი განსაკუთრებით სასარგებლოა, როდესაც მისი მწვანე ნაწილის ზომა მიაღწევს 1-2 მმ-ს.
ამ სასარგებლო “წამლის” მომზადება შინაც შეიძლება შემდეგი წესით:
- ფეტვი ორჯერ გარეცხეთ გამდინარე წყლით;
- გაფინეთ სველ ბამბაგადაფარებულ ბრტყელ თეფშზე, დროდადრო დანამეთ, რომ ბამბა მუდამ ნოტიო იყოს.
ორი დღის შემდეგ მარცვლიდან თავს ამოყოფს ღივი. სწორედ მას ვიყენებთ სამკურნალოდ. გაატარეთ ღივი ხორცსაკეპ მანქანაში და მიირთვით.
მოზრდილებისთვის საკმარისია კვირაში 100 გრამი, ბავშვებისთვის - 25-50 გრამი.
შეძენისას დააკვირდით ფეტვის მარცვალს. მუქი ფერისა არ გამოგადგებათ - მას მომწარო გემო დაჰყვება.