რომელი პროდუქტები აძლიერებენ ერთმანეთის სასარგებლო თვისებებს

ერთმანეთის სასარგებლო თვისებებს აძლიერებს სარდინის ყველთან ერთად მირთმევა. თევზი ამ შემთხვევაში გვამარაგებს ადვილად ათვისებადი რკინით, ხოლო სარდინში არსებული D ვიტამინი ორგანიზმს ყველში არსებული კალციუმის ათვისებაში დაეხმარება. სპეციალისტები გვირჩევენ ცეხვილი პურის მირთმევას პომიდორისა და ხახვის სალათასთან ერთად.
პურის უხსნადი ბოჭკოები ორგანიზმს ეხმარება აითვისოს ხახვში არსებული, ანთების შემამცირებელი ნაერთი კვერცეტინი. ზეითუნის ზეთი დაგვეხმარება გადავამუშავოთ პომიდორში არსებული ანტიოქსიდანტი ლიკოპენი.
ძვლების გასაძლიერებლად დიეტოლოგები გვირჩევენ ყავისფერი ბრინჯი (ფოსფორი) მივირთვათ სკუმბრიასთან ერთად (ვიტამინი D).
გულის შეტევის რისკის შემცირებისთვის საჭიროა მივიღოთ ხახვი (კვერცეტინი) პარკოსნებთან (კატექინები) ერთად. ნერვების და სისხლძარღვების გასაძლიერებლად სასარგებლოა კვერცხის (ვიტამინი B12) და ფორთოხლის წვენის (ფოლის მჟავა) ერთობლივად მიღება.