ყავა კიბოსთან ბრძოლის დროს სასარგებლო სასმელია - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ყავა კიბოსთან ბრძოლის დროს სასარგებლო სასმელია

რომელიც შეიცავს კოფეინს. აშშ-ს ონკოლოგიის ნაციონალური ინსტიტუტის სამეცნიერო კვლევით გამოვლინდა ყავის დადებითი გავლენა ყურადღებაზე, მეხსიერებაზე, შრომის უნარსა და სიცოცხლის გახანგრძლივებაზე. ყავა აუმჯობესებს ტონუსს, ადამიანის ემოციურ განწყობას, ხელს უშლის ზოგიერთი დაავადების განვითარებას და ებრძვის კიბოს.

მეცნიერებმა შეისწავლეს 50-დან 71 წლამდე ასაკის 450 ათასი პაციენტის მონაცემები. ინფორმაციის შეკრების დროისათვის ისინი არ იყვნენ კიბოთი დაავადებულები. მათ მდგომარეობას მეცნიერები აკვირდებოდნენ 10 წლის განმავლობაში. ამ დროის მანძილზე სამი ათასი ადამიანი დაავადდა მელანომით. გამოკვლევების შედეგების შესწავლით, სპეციალისტები მივიდნენ იმ დასკვნამდე, რომ რაც მეტ ყავას იღებდა ადამიანი, მით ნაკლები იყო მელანომის განვითარების რისკი. დღეში 4 და მეტი ფინჯანი ყავის დალევით 20%-ით მცირდებოდა ამ დაავადების განვითარების რისკი.

ბრიტანელმა მეცნიერებმა ასევე გამოარკვიეს, რომ ყავა ამცირებს ღვიძლის ქრონიკული დაავადებების გამოვლენის რისკს 20%-ით.