როდისაა ორგანიზმისთვის საზიანო კეფირის მიღება - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როდისაა ორგანიზმისთვის საზიანო კეფირის მიღება

ასეთი პროდუქტები იწვევს სისხლში ინსულინის დონის მატებას, რაც თავისთავად განაპირობებს სისხლში სტრესის ჰორმონის - კორტიზოლის დონის ზრდას. აღნიშნული ჰორმონის სიჭარბე კი ჩაძინების პროცესს უშლის ხელს.

იმ დროს, როდესაც ორგანიზმს სჭირდება მელატონინის გამომუშავება, რათა ჩაძინების პროცესი განხორციელდეს, ჩვენ თავად ხელოვნურად ვეხმარებით კორტიზოლის დონის ზრდას, რაც ძილის ხარისხზეც აისახება.

რძის მჟავე პროდუქტები ასევე დისკომფორტს იწვევს საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის ლორწოვანი გარსის ანთებისას. ამ შემთხვეაში აღინიშნება შემაწუხებელი გულძმარვა.