როგორ მოვამზადოთ წიწიბურა, მაქსიმალურად სასარგებლო რომ იყოს
ისე, რომ არ დაიკარგოს ბურღულეულის სასარგებლო თვისებები. ამასთან, ხარშვის დროს წიწიბურას მარცვლები შეიძლება ერთმანეთს მიეკროს.
წიწიბურა თავდაპირველად უნდა დავყაროთ მშრალ ტაფაზე და მოვხალოთ მანამდე, ვიდრე წიწიბურას სასიამოვნო სუნი არ დატრიალდება. ამის შემდეგ წიწიბურას ვყრით ქვაბში და ვხარშავთ დაბალ ცეცხლზე. როდესაც წყალი სრულად ამოშრება, შეგვიძლია დავამატოთ ნაღების კარაქი, რადგანაც დიეტოლოგების განმარტებით, ძალიან სასარგებლოა წიწიბურას ცხოველურ ცხიმებთან ერთობლივად მიღება.
წყლის ამოშრობის შემდეგ, წიწიბურიანი ქვაბი უნდა გავახვიოთ პირსახოცში და მოვათავსოთ ბალიშის ქვეშ 2 საათის განმავლობაში.
აღსანიშნავია, რომ წიწიბურა მდიდარია რკინით. მასში შეიძლება დავამატოთ პაპრიკა და პომიდორი და მივაყოლოთ ფორთოხლის წვენი. ამგვარად მიღებისას რკინა უფრო აქტიურად აითვისება ორგანიზმის მიერ.