თევზის რომელი სახეობებია ყველაზე სასარგებლო - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

თევზის რომელი სახეობებია ყველაზე სასარგებლო

თუ კი საკვებად გამოიყენებენ თევზის გარკვეულ სახეობებს, რომლებიც ყველაზე მეტ ომეგა 3 ცხიმოვან მჟავებს შეიცავენ. უპირატესობა უნდა მივანიჭოთ ცხიმიან თევზს: სკუმბრია, ქაშაყი, ორაგული.

ადამიანმა დღეში აუცილებლად უნდა მიიღოს დაახლოებით ერთნახევარი გრამი პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავები. აღსანიშნავია, რომ ადვილად ათვისებადი ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავების სხვა წყარო ძალიან ცოტაა. მცირე რაოდენობით ის შეიძლება ვნახოთ მცენარეულ პროდუქტებში.

აღნიშნული სახეობების თევზი მდიდარია D და В12 ვიტამინებით, იოდით და ხარისხიანი ცილით. ადამიანები, რომლებიც თევზის კერძებს კვირაში 3-4-ჯერ მიირთმევენ, საშუალოდ 2-3 წლით მეტ ხანს ცოცხლობენ.