თევზის რომელი სახეობებია ყველაზე სასარგებლო
თუ კი საკვებად გამოიყენებენ თევზის გარკვეულ სახეობებს, რომლებიც ყველაზე მეტ ომეგა 3 ცხიმოვან მჟავებს შეიცავენ. უპირატესობა უნდა მივანიჭოთ ცხიმიან თევზს: სკუმბრია, ქაშაყი, ორაგული.
ადამიანმა დღეში აუცილებლად უნდა მიიღოს დაახლოებით ერთნახევარი გრამი პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავები. აღსანიშნავია, რომ ადვილად ათვისებადი ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავების სხვა წყარო ძალიან ცოტაა. მცირე რაოდენობით ის შეიძლება ვნახოთ მცენარეულ პროდუქტებში.
აღნიშნული სახეობების თევზი მდიდარია D და В12 ვიტამინებით, იოდით და ხარისხიანი ცილით. ადამიანები, რომლებიც თევზის კერძებს კვირაში 3-4-ჯერ მიირთმევენ, საშუალოდ 2-3 წლით მეტ ხანს ცოცხლობენ.