რომელი პროდუქტებია ჩვენი ჯანმრთელობისთვის განსაკუთრებულად საშიში - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტებია ჩვენი ჯანმრთელობისთვის განსაკუთრებულად საშიში

რომელთა რაციონიდან ამოღების შედეგად გავიხანგრძლივებთ სიცოცხლეს. მისი თქმით, ულტრაპასტერიზებული პროდუქტების, დამუშავებული წითელი ხორცის, ნახევარფაბრიკატების, შემწვარი საკვების, შაქრის შემცველი პროდუქტებისა და გადაჭარბებული ალკოჰოლის მიღება უარყოფითად შეიძლება აისახოს ჯანმრთელობაზე და შეამციროს ადამიანის სიცოცხლის ხანგრძლივობა. ამგვარ საკვებზე უარი უნდა ვთქვათ ჯანმრთელობის მდგომარეობის გაუმჯობესებისა და დღეგრძელობისათვის.

ექსპერტის თქმით, მინიმალური დამუშავების პროდუქტები, მაგალითად კონსერვირებული ბოსტნეული და გაყინული ხორცი, ჩვეულებრივ, შეიცავს სასარგებლო ნივთიერებებს - ვიტამინებს, მინერალებს, ფიტონუტრიენტებსა და უჯრედისს. თავის მხრივ, მაღალი ხარისხით დამუშავებული პროდუქტები შეიცავს ნაჯერ ცხიმებს, დამატებული აქვს შაქარი და პრაქტიკულად არ შეიცავს უჯრედისს. ასეთი საკვები ხშირად სასარგებლო საკვები ნივთიერებებზე მეტი რაოდენობით კალორიას შეიცავს.