რომელია გახდომის ყველაზე ეფექტური მეთოდი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელია გახდომის ყველაზე ეფექტური მეთოდი

ვიდრე ინტერვალური შიმშილობა. მკვლევარებმა სხეულის მასის კლება შეადარეს კვების სხვადასხვა რეჟიმისას.

შეზღუდული კალორიების დიეტა ამცირებდა სხეულის მასას პრაქტიკულად ცხიმიანი ქსოვილის ხარჯზე.

სხეულის მასის კლების ერთ-ერთი პოპულარული მეთოდია ინტერვალური შიმშილი. ასეთი დიეტისას, შიმშილის ინტერვალი საკვების მიღების პერიოდებთან მონაცვლეობს.

შიმშილის ეფექტურობა, სხვა დიეტებთან შედარებით ბევრისთვის საეჭვოა: მკვლევარების ერთი ჯგუფი თვლის, რომ შიმშილობას თავისი უპირატესობა აქვს, ხოლო მეორე ჯგუფი მიიჩნევს, რომ ეფექტი მიიღწევა მიღებული კალორიების რაოდენობის დაქვეითების ხარჯზე.

მკვლევარები ყურადღებას ამახვილებენ იმაზე, რომ შიმშილობის შემთხვევაში სხეულის მასის დაქვეითება მიიღწევა კუნთოვანი მასისი შემცირებით, მაშინ, როდესაც შეზღუდული კალორიების დიეტისას, მასის კლება ძირითადად ცხიმოვანი ქსოვილის ხარჯზე ხდება.

ამასთან, კვლევებით დადგინდა, რომ მიღებული კალორიების შემცირებით ქვეითდება კიბოთი, გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებებით, შაქრიანი დიაბეტით დასნებოვნების რისკი და იზრდება სიცოცხლის ხანგრძლივობა.