როგორ მოქმედებს პროდუქტის ცხიმიანობა მის სასარგებლო თვისებებზე
ადამიანი ამ შემთხვევაში ბევრ საჭმელს იღებს ცილების, ნაჯერი ცხიმების, საწარმოო ტრანსცხიმებისა და მარტივი ნახშირწყლების სახით.
პროდუქტიდან ცხიმის გამოცლის დროს, პროდუქტი კარგავს გემოს თვისებებსა და კონსისტენციას. ამის კომპენსაცია კი უნდა მოხდეს სხვადასხვა დანამატების სახით. ცხიმიანობის კონტროლი მნიშვნელოვანია, მაგრამ მთავარია, რომ ნატურალური ცხიმი არ იქნას შეცვლილი გაუგებარი მცენარეული წარმოშობის ცხიმებით.
უცხიმო პროდუქტი ნიშნავს იმას, რომ ის გარკვეულ გადამუშავებას გადის. შეიძლება მას დაემატოს შაქარი, მარილი, სახამებელი, გემოს დანამატები, რომ მოხდეს კონსისტენციის კომპენსირება და მიიღოს სასიამოვნო გემო. ხარისხის გარანტია კი დაბალია.
იდეალური ვარიანტია საშუალო ცხიმიანობის ნატურალური პროდუქტი, მინიმალური სამრეწველო დამუშავებით. ცნობილია, რომ დამუშავებული პროდუქტების მიღება განაპირობებს წონის მატებას და მავნებელია ჯანმრთელობისათვის. თითქოს ადამიანი არ ღებულობს აშკარად ტკბილ, კალორიულ პროდუქტს, მაგრამ ჭამს ფსევდოპროდუქტს.