რატომ არის სასარგებლო ნაადრევი საუზმე - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ არის სასარგებლო ნაადრევი საუზმე

ჩრდილო-დასავლეთის უნივერსიტეტის ახალი კვლევის თანახმად, ნაადრევ საუზმეს უკავშირდება სისხლში შაქრის შედარებით დაბალი დონე და ნაკლები ინსულინრეზისტენტობა, რაც იცავს დიაბეტისაგან.

ინსულინსადმი რეზისტენტობა და სისხლში შაქრის მაღალი დონე მოქმედებს მეტაბოლიზმზე, საკვების უფრო მარტივ კომპონენტებად - ცილებად, ნახშირწყლებად და ცხიმებად დაშლაზე. როდესაც ეს ნორმალური პროცესი ირღვევა, აღინიშნება მეტაბოლური დარღვევები, როგორიცაა შაქრიანი დიაბეტი.

მეცნიერებმა კვლევისათვის გაანალიზეს 10575 ზრდასრულის მონაცემი. მონაწილეები დაჰყვეს ჯგუფებად საკვების მიღების საერთო ხანგრძლივობიდან გამომდინარე და საკვების მიღების დაწყების დროის მიხედვით.

სპეციალისტებმა გაანალიზეს ეს მონაცემები, რათა განესაზღვრათ რამდენად უკავშირდებოდა საკვების მიღების დაწყების დრო სისხლში უზმოზე შაქრის დონეს და ინსულინორეზისტენტობის მაჩვენებელს. სისხლში როგორც აღმოჩნდა საკვების მიღების დრო უფრო მჭიდროდ იყო დაკავშირებული მეტაბოლურ მაჩვენებლებთან.