სწორი რაციონი მთელი ცხოვრების განმავლობაში ტვინის ჯანმრთელობის შენარჩუნებას უწყობს ხელს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

სწორი რაციონი მთელი ცხოვრების განმავლობაში ტვინის ჯანმრთელობის შენარჩუნებას უწყობს ხელს

შესაძლებელია ხანდაზმულ ასაკში, კოგნიტიური მაჩვენებლების ასაკობრივი დაქვეითების დამუხრუჭება. ანალიზი გაუკეთდა 46-დან 77 წლამდე ასაკის 1787 ადამიანის მონაცემს. მეცნიერები აფასებდნენ მოხალისეების კოგნიტიურ მაჩვენებლებს და მათ რაციონს. ანკეტებში მითითებული იყო ცალკეული პროდუქტების მიღების სიხშირე.

მოხალისეებს ეკითხებოდნენ ხილის, ჩირის, ბოსტნეულის, სალათების, ცხიმიანი და უცხიმო თევზის, დამუშავებული ხორცის, ყველის, პურის, ჩაის, ყავის, ლუდის, წითელი და თეთრი ღვინის, შამპანურისა და ლიქიორის მოხმარების სიხშირის შესახებ.

აღმოჩნდა, რომ ყველი წარმოადგენს ნამდვილ ხსნას ასაკობრივი კოგნიტიური პრობლემებისაგან. ყოველდღიურად ალკოჰოლის, განსაკუთრებით წითელი ღვინის მიღება, ასევე აუმჯობესებს კოგნიტიურ ფუნქციებს.

მკვლევარებმა აღმოაჩინეს, რომ მარილის ჭარბი მოხმარებით, იზრდება ალცჰაიმერის დაავადების განვითარების რისკი.