ჩაი მოხუცებულთა ჭკუასუსტობისაგან გვიცავს
აცხადებენ მეცნიერები სამხრეთ–აღმოსავლეთ აზიიდან.
სინგაპურის ეროვნული უნივერსიტეტის სპეციალისტებმა კვლევებით აჩვენეს, რომ ჩაი 50 %-ით აქვეითებს დემენციის განვითარებს რისკს. ეს ეფექტი მიიღწევა ანტიოქსიდანტების (კატექინისა და ტეაფლავინის) წყალობით, რომლებსაც უხვად შეიცავს ჩაის Fფოთლები. აღნიშნული ნივთიერებები იცავენ თავის ტვინის უჯრედებს, განამტკიცებენ მათი მკვებავი კაპილარების კედლებს, ასევე ავლენენ ანთების საწინააღმდეგო მოქმედებას.
მეცნიერთა დასკვნით - დემენციის საპროფილაქტიკოდ საკმარისია დღეში ორი ფინჯანი ჩაის დალევა. დიდი რაოდენობით ჩაის მიღება არ არის რეკომენდებული, რადგან ის მდიდარია კოფეინით, რომლის გადაჭარბებით მიღება, შესაძლოა უარყოფითად აისახოს გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზე.