მოცვს დიეტოლოგები სუპერპროდუქტად მიიჩნევენ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

მოცვს დიეტოლოგები სუპერპროდუქტად მიიჩნევენ

ის აქვეითებს: კიბოს, გულსისხლძარღვთა და ნერვული სისტემის დაავადებების განვითარების რისკს. მოცვში ბევრია ასკორბინის მჟავა (100 გ პროდუქტი შეიცავს დღიური ნორმის 46,9%-ს) და ვიტამინი K.

ამას გარდა, მოცვში არის იოდი, რკინა, მარგანეცი, კრემნიუმი და მირტილინის გლიკოზიდი. ამ უკანასკნელის მოქმედება ინსულინის (ნაერთი, რომელიც სისხლში შაქრის დონეს აქვეითებს) მსგავსია. ამას გარდა, მოცვში არის მთრმთვილავი ნივთიერებები, ამიტომ იგი ნაჩვენებია კუჭისა და ნაწლავების ქრონიკული მოშლილობის, განსაკუთრებით დიარეის დროს.

პოლიფენილები (კერძოდ ანტოციანები) მოცვს დამხასიათებელ ლურჯ შეფერილობას ანიჭებენ. ისინი მძლავრ ოქსიდანტებს წარმოადგენენ. ეს ნივთიერებები იცავენ კოლაგენს დეგენერაციისგან, ამცირებენ ანთებას, უმკლავდებიან ნაოჭებს და აუმჯობესებენ კანის მდგომარეობას. დიეტოლოგების აზით, ყოველდღიურად 200-250 გ მოცვი უნდა მივიღოთ.