დარიჩინი იდეალურია პროდუქტია მათთვის, ვისაც სისხლში შაქრის დონე მომატებული აქვთ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

დარიჩინი იდეალურია პროდუქტია მათთვის, ვისაც სისხლში შაქრის დონე მომატებული აქვთ

დარიჩინის ჩართვამ, შესაძლებელია გამოიწვიოს ჯანმრთელობის მდგომარეობის გაუმჯობესება და სისხლში შაქრის დონის ნორმალიზება. ექსპერიმენტი ჩატარდა 51 მოხალისეს მონაწილეობით. სამი თვის განმავლობაში მოხალისეთა 50% ღებულობდა დარიჩინის ექსტრაქტს 500 მგ-ის მოცულობით, დანარჩენები კი პლაცებოს.

მეცნიერები აფიქსირებდნენ, როგორ იცვლებოდა მოხალისეებში ინსულინის მგრნობელობა და სისხლში შაქრის დონე. ასევე ფასდებოდა დარიჩინის ექსტრაქტის დიდი დოზით მოხმარების გვერდითი ეფექტების აღმოცენების რისკი. როგორც აღმოჩნდა, ექსტრაქტი ასტაბილურებდა სისხლში შაქრის დონეს და ზრდიდა სხეულის მგრძნობელობას ინსულინისადმი. სერიოზული გვერდითი ეფექტები არ გამოვლენილა.

სპეციალისტების აზრით, მეტაბოლური სინდრომი, რომელსაც ახასიათებს შაქრის დონის მომატება სისხლში და ინსულინისადმი მგრძნობელობის დაქვეითება, შეიძლება განვითარდეს ქრონიკული ანთების გამო. მათ შორის ძალიან სახიფათოა ცხიმოვან ქსოვილში მიმდინარე ანთებითი პროცესები.

ამ ქსოვილის მიერ გამომუშავებული მოლეკულები ცვლიან ღვიძლის მუშაობას, აიძულებენ მას ცხიმის მომარაგებას და სისხლში შაქრის დაგროვებას. შედეგად აღინიშნება ჯაჭვური რეაქცია, რომელმაც დიაბეტის განვითარებას შეიძლება შეუწყოს ხელი. დარიჩინის ექსტრაქტი ძლიერი ანტიოქსიდანტური თვისებების გამოც ახდენს პათოლოგიური პროცესების კუპირებას.