მცენარეული ცილა სიცოცხლეს ახანგრძლივებს
მცენარეულ ცილას (ნიგოზი, ტოფუ, პარკოსნები), უფრო დიდხანს ცოცხლობენ. დასკვნა გაკეთდა 50-70 წლამდე ასაკის დაახლოებით 400000 ქალისა და მამაკაცის კვლევის საფუძველზე.
ადამიანებში, რომლებიც მცენარეულ ცილას, ცხოველურზე უფრო ხშირად მოიხმარდნენ, სიკვდილის მაჩვენელებელი 5%-ით უფრო დაბალი იყოს.
მეცნიერებმა გამოიანგარიშეს: ადამიანის რაციონში ცხოველური ცილის მცენარეულით მხოლოდ 3%-ით ჩანაცვლება, სიკვდილიანობას 10%-ით აქვეითებს. მცენარეული ცილა ასევე იცავს გულსისხლძარღვთა სისტემას დაავადებებისაგან და მნიშვნელოვნად აქვეითებს ალცჰაიმერის დაავადების განვითარების რისკსაც.