როგორ მოქმედებს ჩვენი კვების რაციონი კანის მდგომარეობაზე?
კალიფორნიის უნივერსიტეტის სპეციალისტების აზრით, ამგვარი კვების რაციონი ჭარბად შეიცავს ნაჯერ ცხიმებს, წითელ ხორცს, ფასტ ფუდს, ნახშირწყლებს და ნაკლებად ხილსა და ბოსტენულს. ხშირად კვების ასეთი რეჟიმის მიმდევარ ადამიანებს აღენიშნება სიმსუქნე და მეტაბოლური დარღვევები. დასავლეთის დიეტა ზრდის ფსორიაზის განვითარების რისკს, რადგანაც იგი ხელს უწყობს პათოლოგიური პროცესების გაშვებას.
ლაბორატორიულ თაგვებზე ჩატარებულმა ექსპერიმენტმა აჩვენა, რომ მხოლოდ ერთი თვის განმავლობაში შაქრისა და ცხიმების მაღალი შემცველობის კვების რეჟიმი საკმარისი აღმოჩნდა ფსორიაზისთვის დამახასიათებელი კანის ანთებითი რეაქციების ინიცირებისათვის. აღსანიშნავია, რომ ამ დროის განმავლობაში ცხოველები ჭარბი წონის დაგროვებას ვერ ასწრებდნენ.