რატომ უნდა მიირთვათ ლობიო - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ უნდა მიირთვათ ლობიო

და დღეგრძელობის განმსაზღვრელი  ერთ-ერთი ძირითადი პროდუქტია. მათი განმარტებით ეს პროდუქტი რეგულარულად უნდა იყოს ჩართული საკვებ რაციონში.

სასარგებლოა დაკონსერვებული ლობიოც კი.  ის განსაკუთრებული შემადგენლობის წყალობით კეთილისმყოფელ გავლენას ახდენს ადამიანის ორგანიზმზე. მისი შემცველობა უნიკალურია - ამინმჟავები, სახამებელი, ნახშირწყლები, კაროტინი, ვიტამინები A, B1, B2, B6, C, E, K, PP, რკინა, კალიუმი, კალციუმი, თუთია, სპილენძი, დიდი რაოდენობით ცილა.  კვებითი ღირებულებით ლობიო აღემატება ხორცისა და თევზის გარკვეულ სახეობებს.

ლობიო გვიცავს შაქრიანი დიაბეტისა და სიმსუქნისაგან. არგინინი, რომელიც ასევე უხვადაა ლობიოში,  აქვეითებს  შაქრის დონეს სისხლში, გვიცავს ინსულტისაგან.  ლობიო ეფექტურია კანისა და ნაწლავური დაავადებების პროფილაქტიკაში, ასევე ბრონქიტისა და რევმატიზმის საწინააღმდეგოდ.