რომელ ბოსტნეულს გვირჩევენ დიეტოლოგები ტვინისათვის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელ ბოსტნეულს გვირჩევენ დიეტოლოგები ტვინისათვის

გამოყოფენ წითელ კომბოსტოს, ჭარხალსა და ისპანახს.

წითელი კომბოსტო მეტად სასარგებლოა ტვინის აქტივობისათვის, რადგან მდიდარია პოლიფენოლებით, რომლებიც აფერხებს ალცჰაიმერის დაავადების განვითარებას. სასურველია წითელი კომბოსტო მწვანე ხახვთან, სტაფილოსთან და ზეითუნის ზეთთან ერთად მივირთვათ.

ძალიან სასარგებლოა ტვინისათვის აგრეთვე ჭარხალი. მასში უხვადაა ბეტაინი, რომელიც ამაღლებს გუნება-განწყობას, აძლიერებს ყურადღებასა და კონცენტრაციის უნარს.

დიეტოლოგები გვირჩევენ: ჭარხალი უმად მივირთვათ, ზეითუნის ზეთითა და ძმრით. ჭარხლის დამატება უმი სახით რეკომენდებულია სალათებში.

ტვინისათვის განსაკუთრებულად სასარგებლოა ისპანახი. ის უხანგრძლივებს ნეირონებს სიცოცხლეს და აძლიერებს ტვინის შემეცნებით აქტივობას.