იდეალური მენიუ ნაბახუსევზე
რომელიც სპირტიანი სასმელის კვალს აქრობს ორი ფერმენტის აქტივობის გაზრდის გზით. მათი თქმით, ქოქოსის წვენი, მსხალი, ლაიმი (კოქტეილი, თანაფარდობით - 10% ქოქოსის წვენი, 25% ლაიმის წვენი და 65% მსხლის წვენი), ყველთან, პომიდორთან და კიტრთან ერთად ორგანიზმს ეხმარება ნაბახუსევის დაძლევაში.
ცნობილია, რომ ორგანიზმში ეთანოლის მოხვედრისას, ის აცეტალდეჰიდად გარდაიქმნება, რომლის დაგროვებაც იწვევს ნაბახუსევის სინდრომს. შესაბამისად, ამ ნაერთის მოშორებაა საჭირო. ფერმენტებმა, ალკოჰოლდეჰიდროგენაზამ და ალდეჰიდდეჰიდროგენაზემ შეიძლება გაანადგუროს აცეტილდეჰიდი, მაგრამ ყოველთვის სწრაფად არ მოქმედებს.
15 მოხალისეს მონაწილეობით ჩატარებულმა ექსპერიმენტმა აჩვენა, რომ ნაბახუსევის საწინააღმდეგო კოქტეილი იდეალურად ააქტიურებს ფერმენტებს. გარდა კოქტეილის, ყველისა და ბოსტნეულისა, ნაბახუსევისგან თავის დაღწევაში ჩვენი მოკავშირეა: ხორბალი, კოჭა, ფინიკი, კაკაო. ყავა კი, პირიქით, ახანგრძლივებს ნაბახუსევის სინდრომს, სჯობს იგი ჩაითი შეცვალოთ.