პროდუქტები, რომელთა მიღება უნდა შევზღუდოთ 30 წლის შემდეგ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

პროდუქტები, რომელთა მიღება უნდა შევზღუდოთ 30 წლის შემდეგ

უფრო მძიმედ უხდება მისი გადატანა. დიეტოლოგებმა დაასახელეს პროდუქტები, რომლის მიღებისაგან ამ ასაკის შემდეგ თავის შეკავებაა საჭირო, რადგანაც დაუბალანსებელმა კვებამ შეიძლება გაზარდოს კიბოს, გულ-სისხლძარღვთა სისტემისა და დიაბეტის განვითარების რისკი.

სპეციალისტები სახიფათო პროდუქტების ჩამონათვალში ასახელებენ არომატიზირებულ იოგურტს. ხშირად ადამიანები იღებენ მას, როგორც სასარგებლო პროდუქტს. თუმცა ამგვარი პროდუქტი შეიცავს დიდი რაოდენობით შაქარს. მის სანაცვლოდ სჯობს მივიღოთ მაწონი ან კეფირი ხილით ან ჩირით.

სიაში მეორე პროდუქტად დასახელებულია სოიო. დიეტილოგების განმარტებით, სოიოს ხორცი გენეტიკურად მოდიფიცირებულია და მისი გამოყენების გრძელვადიანი შედეგები ჯერჯერობით უცნობია. გამოცემის Food Eat Safe-ზე დაყრდნობით მოკლევადიან პერსპექტივაში სოიომ შეიძლება გამოიწვიოს ფარისებრი ჯირკვლის ფუნქციის დარღვევა.

მესამე რჩევა ეხება საწრუპი ჩხირების გამოყენებას სასმელის მირთმევისას. სპეციალისტების აზრით, როდესაც ადამიანი სასმელს საწრუპი ჩხირის საშუალებით სვამს, პირის ირგვლივ წარმოიქმნება ნაოჭები. 25 წლის შემდეგ კანში კოლაგენი იშლება და სასმელის დალევის ამგვარმა ჩვევამ შესაძლებელია ახალი ნაოჭების გამოჩენას შეუწყოს ხელი.