მეცნიერების თქმით, ხარისხიანი მწარე შოკოლადი ონკოლოგიურ დაავადებათა საუკეთესო პროფილაქტიკური საშუალებაა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

მეცნიერების თქმით, ხარისხიანი მწარე შოკოლადი ონკოლოგიურ დაავადებათა საუკეთესო პროფილაქტიკური საშუალებაა

კვლევებით დადგინდა, რომ თუ ადამიანი ყოველდღიურად, რეგულარულად და ზომიერად მიირთმევს შოკოლადს, რომელშიც კაკაო იქნება არანაკლებ 65 %-ისა, კიბოს განვითარების რისკს საგრძნობლად შეიმცირებს. ამ ეფექტის მთავარი განმსაზღვრელი შოკოლადში შემავალი ანტიოქსიდანტებია, რომლებიც ეფექტურად ებრძვის უჯრედულ დაზიანებებს.

შოკოლადი ბალანსირებული დიეტის შემადგენელი აუცილებელი ნაწილი უნდა იყოს. რეკომენდებულია დღე-ღამეში შოკოლადის არაუმეტეს 30 გრამის მიღება. რაც მთავარია, პროდუქტი უნდა იყოს მაღალი ხარისხის, არ უნდა შეიცავდეს მავნე კომპონენტებს, მათ შორის ქოქოსისა და პალმის ჰიდროდაწმენდილ ცხიმს (ზეთს).

თინათინ გოცაძე