მეცნიერების თქმით, ხარისხიანი მწარე შოკოლადი ონკოლოგიურ დაავადებათა საუკეთესო პროფილაქტიკური საშუალებაა
კვლევებით დადგინდა, რომ თუ ადამიანი ყოველდღიურად, რეგულარულად და ზომიერად მიირთმევს შოკოლადს, რომელშიც კაკაო იქნება არანაკლებ 65 %-ისა, კიბოს განვითარების რისკს საგრძნობლად შეიმცირებს. ამ ეფექტის მთავარი განმსაზღვრელი შოკოლადში შემავალი ანტიოქსიდანტებია, რომლებიც ეფექტურად ებრძვის უჯრედულ დაზიანებებს.
შოკოლადი ბალანსირებული დიეტის შემადგენელი აუცილებელი ნაწილი უნდა იყოს. რეკომენდებულია დღე-ღამეში შოკოლადის არაუმეტეს 30 გრამის მიღება. რაც მთავარია, პროდუქტი უნდა იყოს მაღალი ხარისხის, არ უნდა შეიცავდეს მავნე კომპონენტებს, მათ შორის ქოქოსისა და პალმის ჰიდროდაწმენდილ ცხიმს (ზეთს).
თინათინ გოცაძე