შემწვარი საკვები ტვინისთვისაც მავნებელია - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

შემწვარი საკვები ტვინისთვისაც მავნებელია

წყაროა, დუღილისას სასარგებლო თვისებებს კარგავს და მეტიც, მავნე პროდუქტად გარდაიქმნება.

ამა თუ იმ პროდუქტის ზეთში შეწვისას პროდუქტის თვისებებიც იცვლება, მაგრამ მთავარი ის არის, რომ ზეთში შემავალი ცხიმები სრულიად სხვა ფორმის ნაერთებად გარდაიქმნება. ეს ნაერთები ხელს უწყობს ქოლესტერინის არტერიების კედლებზე დალექვას, სისხლძარღვთა და სახსართა დაზიანებას; აღნიშნულ მავნე ნაერთთა გავლენით სახსრებში ტკივილი ძლიერდება, სიმსუქნისა და შაქრიანი დიაბეტის განვითარების რისკი იმატებს.

ბოლო კვლევებით დადგინდა, რომ შემწვარი საკვები ტვინის უჯრედებსაც აზიანებს, აუარესებს დასწავლის პროცესსა და მეხსიერების ფუნქციას.

თინათინ გოცაძე