რა საფრთხეს გვიქმნის გადამუშავებული ხორცი
ხორცი სიკვდილის შემთხვევათა 8,2%-ზეა პასუხისმგებელი. საქმე ისაა, რომ ამ პროდუქტებში ბევრი მარილი და ნიტრიტია.
ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის მონაცემებით, თუ ადამიანი ყოველდღიურად 50 გრამ გადამუშავებულ ხორცს ჭამს, სწორი ნაწლავის კიბოს განვითარების რისკს 18%-ით ზრდის.
ამიტომაც გირჩევთ: ძეხვეულსა და შებოლილ პროდუქტებს ხორცეული ამჯობინეთ, უარი თქვით არაჯანსაღ საკვებზე, მიირთვით მოხარშული ხორცი, კურდღლის, ხბოსა თუ ფრინველის.
თინათინ გოცაძე