შემცირებული ქოლესტერინი და კიბოს პრევენცია - 15 მიზეზი, თუ რატომ უნდა დავლიოთ ჩაი "პუ ერი" - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

შემცირებული ქოლესტერინი და კიბოს პრევენცია - 15 მიზეზი, თუ რატომ უნდა დავლიოთ ჩაი "პუ ერი"

არ გაგიჭირდეთ და შემცირდეს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებათა რისკი, ამისთვის ერთ-ერთი საუკეთესო ბუნებრივი საშუალება ჩინური ჩაი "პუ ერია". გარდა ამისა, "პუ ერი" კიდევ ბევრი დაავადებების პრევენციისთვის გამოიყენება.

"პუ ერი" არის ფერმენტირებული დაძველებული ჩაი პროვინცია იუნანიდან. ეს ჩაი უნიკალურია მისი ბუნებრივი დამზადების პროცესით, რომელიც აძლიერებს მის ანტიოქსიდანტურ თვისებას, ანიჭებს მკაფიო არომატსა და გემოს. ძველ ჩინეთში "პუ ერის" "სიცოცხლის ელექსირსაც" უწოდებდნენ. 2000-წლიანი ისტორიის "ჯანმრთელობის სასმელი" დღეს მსოფლიოში ისეთივე პოპულარულია, როგორც საკუთარ სამშობლოში.

პირველი, რაც უნდა აღინიშნოს, არის ამ ჩაის სასარგებლო ეფექტი კუჭსა და ნაწლავებზე. ის ანადგურებს ცხიმოვან ქსოვილს, ახდენს მეტაბოლიზმის ნორმალიზებას, ასუფთავებს ღვიძლს და სისხლს, ასევე ამცირებს სისხლში ქოლესტერინს. ძლიერი საინფუზიო დაგეხმარებათ გაუმკლავდეს თუნდაც ყველაზე მძიმე სისხლძარღვთა დაავადებებს. ამასთან, ჩინურ "პუ ერის" ჩაის აქვს ისეთი თვისებები, რომლებიც განსაკუთრებით მოსწონთ მათ, ვისაც წონის დაკლება სურს. ამ სასმელის რეგულარული მოხმარება აღმოფხვრის ყაბზობას, ახდენს მეტაბოლიზმის ნორმალიზებას, ხელს უწყობს წონის შემცირებას და აუმჯობესებს კანის მდგომარეობას. ზოგადად, ის სრულად აახალგაზრდავებს სხეულს და მას უფრო ჯანმრთელ და ლამაზ გახდის.

mkurnali.geამ ჩაის ასევე აქვს ის თვისებაც, რაც დადებით გავლენას ახდენს განწყობაზე. ბოლო წერტილი არის ის, რომ როდესაც მას სისხლში იყენებენ, იზრდება ენდორფინების დონე, ბედნიერების ჰორმონები, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან კარგ განწყობაზე. ამიტომ, ეს ჩაი რეკომენდებულია მათთვის, ვინც ხშირად განიცდის დეპრესიას ან მარტოობას.

აღსანიშნავია, რომ "პუ ერის" ჩაის საქართველოშიც შეხვდებით. ის "ჩაიმანიას" ქსელში უკვე წლებია იყიდება. ჩაიმანია გთავაზობთ 2 სახის "პუ ერს": "პუ ერი" "გამ ფეი ჩა" - ფოთლოვანი ჩაი და "პუ ერი" "ტუო ჩა" - დაპრესილი ბურთულა.

გთავაზობთ, რამდენიმე მიზეზს, თუ რატომ უნდა მიირთვათ ჩაი "პუ ერი" ყოველდღიურად:

1. ანტიოქსიდანტი - ჩაი "პუ ერი" შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, რაც ხელს უწყობს თავისუფალი რადიკალების მიერ გამოწვეული ზიანის თავიდან აცილებას.

2. ანტიბაქტერიული - მისი ანტიბაქტერიული თვისებები დაგეხმარებათ დაიცვას თქვენი სხეული მავნე ბაქტერიებისაგან, როგორიცაა ნაწლავური ჩხირები. ნაყენის გამოყენება შეიძლება ასევე ადგილობრივად აკნეს სამკურნალოდ.

3. ანთების საწინააღმდეგო - ჩაის ანთების საწინააღმდეგო თვისებებმა შეიძლება ხელი შეუწყოს სიწითლის, შეშუპებისა და სხვა გაღიზიანების შემცირებას.

4. დაბერების საწინააღმდეგო - "პუ ერი" ხელს უშლის დაბერებას და იცავს კანს მზით გამოწვეული ნაოჭებისგან.

5. ამცირებს ტოქსინების რაოდენობას ორგანიზმში.

6. ხელს უწყობს კუჭნაწლავში ბაქტერიების ბალანსირებას და ეხმარება ორგანიზმს მძიმე საკვების მონელებაში.

7. ამცირებს სტრესს - "პუ ერში" შემავალი გამაამინომჟავა იცავს ნერვულ სისტემას გაღიზიანებისაგან.

8. აუმჯობესებს ძილს - მიუხედავად ჩაიში შემავალი კოფეინისა, ჩაი "პუ ერი" გამოიმუშავებს მელატონინს, რაც უზრუნველყოფს მშვიდ ძილს.

9. ამცირებს ქოლესტერინის დონეს ორგანიზმში.

10. ამცირებს მეტაბოლიზმს.

11. არეგულირებს შაქრის შემცველობას სისხლში.

12. ხელს უწყობს წონაში კლებას.

13. აძლიერებს ძვლებს, იცავს ოსტეოპოროზისგან. mkurnali.ge

14. ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებათა რისკს.

15. გამოიყენება კიბოს საწინააღმდეგოდ.

მომზადების ცერემონიაც გამორჩეულია. ჩინეთში ამის უძველესი რიტუალი არსებობს. ის მოქმედებების ზუსტ, თანმიმდევრულ შესრულებას ითვალისწინებს და დიდ დროსაც მოითხოვს. თავდაპირველად ჩაის ოსტატები სპეციალურ პატარა ჩაიდანში გამხმარ ფოთლებს ადუღებულ წყალში რამდენიმე წამით აჩერებენ, შემდეგ ჭიქებში ასხამენ და ღვრიან, რათა თავიდან აირიდონ არასასურველი გემო. პროცესს რაც უფრო მეტჯერ იმეორებენ ჩაი მით უფრო ღია ფერსა და რბილ არომატს იძენს.