რა უნდა გაითვალისწინოთ ხილის ჭამისას - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა უნდა გაითვალისწინოთ ხილის ჭამისას

უხვ და ფართო არჩევანს გვთავაზობს, მიირთვი რაც გიყვარს და გესიამოვნება სულო და გულო!Eექსპერტები რამდენიმე რეკომენდაციას გვაძლვენ ხილისა და კენკრის მოყვარულებს:

• ხილი კანიანად და თესლებიანად (და არა კურკებიანად) უნდა მივირთვათ. სწორედ მთლიანი ნაყოფი (ხილი თუ კენკრა) გაცილებით სასარგებლოა ორგანიზმისთვის, ვიდრე გაწურული წვენები. ხილის წვენები საკმაოდ ტკბილია, მოკლებულია უჯრედისს და გამოირჩევა მჟავე რეაქციით. ამა თუ იმ ხილის ნაყოფის კანში კი უხვადაა ანტოციანები და უჯრედისი, ზოგიერთი ნაყოფის თესლი კი აფერხებს შეკრულობას;

• ხილით პირის ჩატკბარუნების შემდეგ სასურველია პირის ღრუს წყლით გამოვლება, რადგან ხილის უმრავლესობა მდიდარია C ვიტამინით (ასკორბინის მჟავა) და სხვადასხვა მჟავებით, რომლებიც აზიანებს კბილის მინანქარს;

• ბლისა თუ ალუბლის კურკების გადაყლაპვა მავნებელია, რადგან ისინი შეიცავს ნივთიერება ამიგდალინს, რომელიც შხამად (ციანიდად) გარდაიქმნება და ვნებს ორგანიზმს.

თინათინ გოცაძე