რისთვის არის სასარგებლო ჭამის შემდეგ 3 მარცვალი პილპილის მიღება
მრგვალი ნაყოფია. მას მომწარო გემო აქვს და ეფექტურად ათბობს ორგანიზმს.
პილპილი შეიცავს ალკალოიდ პიპერინს და ეთეროვან ზეთებს. სასარგებლო კომპონენტთა შემცველობის წყალობით პილპილი აუმჯობესებს მეხსიერებას, წმენდს ტვინის სისხლძარღვებს, აუმჯობესებს ტვინის სისხლის მიმოქცევას, კურნავს სინუსიტებს, ტონზილიტს, ბრონქიტსა და გულის დაავადებებს, აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, გააჩნია ანტიმიკრობული თვისებები, ორგანიზმიდან გამოდევნის სხვადასხვა სახეობის ჭიებს.
პილპილის ზეთი გამოიყენება მასაჟისა და ინჰალაციისთვის. წელიწადში ერთხელ 2-3 კვირის განმავლობაში რეკომენდებულია ჭამის შემდეგ 3 მარცვლის მიღება კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის გაწმენდისა და მისი ფუნქციის მოსაწესრიგებლად.
თინათინ გოცაძე