ხორცი ზაფხულში რძემჟავა პროდუქტებით ჩაანაცვლეთ
ცივ პერიოდში ეს სითბოს გამომუშავებაში გვეხმარება და გარკვეულწილად სასარგებლოცაა, სიცხეში კი სრულიად სხვა ვითარებაა, ოფლდენა Gგვიძლიერდება, გვაკლდება კალორიები, სისუსტე და მოდუნებულობა გვეუფლება!
თუ იმასაც გავითვალისწინებთ, რომ სიცხის გამო მონელების პროცესები ბევრად შესუსტებულ-შენელებულია, გასაგებია, რომ ხორცეულზე მეტად სხვა პროდუქტებით უნდა გავამდიდროთ საკვები რაციონი, კერძოდ, ხორცეული ზაფხულის ცხელ დღეებში რძემჟავა პროდუქტებით, მაწვნითა და ჩუმამაწვნით უნდა ჩავანაცვლოთ. აღნიშნული პროდუქტები შეიცავს ორგანიზმისათვის საჭირო ამინმჟავებს, ფტორს, კალციუმსა და კალიუმს.
ცილის უნივერსალური წყაროა აგრეთვე (და სასარგებლოა ზაფხულშიც) ქათმის კვერცხი, მთავარია ყურადღება, მივაქციოთ მისი შენახვის პირობებსა და ვადებს.
ასე რომ, ზაფხულის ცხელ დღეებში ნუ გადატვირთავთ საჭმლის მომნელებელ სისტემას ხორცეულით, ჩაანაცვლეთ ის რძემჟავა პროდუქტებით!
თინათინ გოცაძე