მარწყვი ტვინსა და თვალებს აჯანსაღებს
ახდენს თავის ტვინზე, აქვეითებს არტერიულ წნევას და კურნავს სახსრებს.
C ვიტამინი, ფლავონიდები, ორგანული მჟავები და ფენოლის შენაერთები, რომლებიც უხვადაა მარწყვში, ხელს უშლის თვალის დაავადებათა განვითარებას, რომლებიც თავის მხრივ თავისუფალი რადიკალებისა და საკვებ ნივთიერებათა დეფიციტითაა განპირობებული. მარწყვში შემავალი კალიუმი ნორმალიზებას უწევს თვალის წნევას.
ცნობილია, რომ ართრიტი და პოდაგრა ორგანიზმში ტოქსიკური ნაერთებისა და მჟავების დაგროვებას იწვევს, მარწყვში შემავალი ანტიოქსიდანტები და დეტოქსიკაციური კომპონენტები კი ათავისუფლებს ორგანიზმს დასახელებული ნივთიერებებისგან. მარწყვი მდიდარია იოდითაც, რომელიც მეტად მნიშვნელოვანია ნერვული სისტემისა და თავის ტვინის ნორმალური ფუნქციობისათვის.
თინათინ გოცაძე