ჟოლო სისხლში გლუკოზის დონეს არეგულირებს და წონის კორექციას ეხმარება - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ჟოლო სისხლში გლუკოზის დონეს არეგულირებს და წონის კორექციას ეხმარება

წონის კლებისა და დიაბეტით დაავადებულებში შაქრის დონის კონტროლში გამოიხატება. ჟოლო აქვეითებს სისხლში გლუკოზის დონეს, არეგულირებს ინსულინის გამომუშავებას. ყოველდღიურად ჟოლოს მიღებისას, შესაძლებელია წონის რეალური დაქვეითება.

ჟოლოს დადებითი ეფექტი ჭარბი წონის მქონე მოხალისეებზე შემოწმდა. ისინი ორ ქვეჯგუფად გაჰყვეს: პირველი ჯგუფის წევრებს ჰქონდათ ტიპი 2 დიაბეტი, ხოლო დანარჩენებს პრედიაბეტი. ასევე იყო საკონტროლო, ჯანსაღი ჯგუფი. მოხალისეებს აძლევდნენ გაყინული ჟოლოს ულუფას - ერთ, ორ ჭიქას ან საერთოდ არ აძლევდნენ.

აღმოჩნდა, რომ რაც მეტ ჟოლოს მოიხმარდა ადამიანი, კუჭუკანა ჯირკვლის უჯრედებს შაქრის დონის მოსაწესრიგებლად მით ნაკლები ინსულინი ესაჭიროებოდა.გარდა ამისა, თავისუფალი შაქრები უფრი სწრაფად უტილიზდებოდნენ ორგანიზმის მიერ, რაც წონის დაქვეითების შანსს ზრდიდა. მეცნიერების მოსაზრებით, ეს ორგანიზმს შაქრის კი არა ცხიმების დაწვას აიძულებს. ჟოლო ასევე სასარგებლოა უჯრედისის (სასარგებლოა მიკროფლორისთვის), ანტოციანების (ფლავონოიდები) და ელაგოტანინების (სათრიმლავი ნივთიერება) შემცველობის გამო.

ლალი ჩხიკვაძე