როგორ ავაჩქაროთ ნივთიერებათა ცვლა ცხიმიანი პროდუქტების სწორი მოხმარებით - მკურნალი.გე

რუბრიკები

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ოქტომბერი 2019

კითხვა-პასუხი

როგორ ავაჩქაროთ ნივთიერებათა ცვლა ცხიმიანი პროდუქტების სწორი მოხმარებით

როგორ ავაჩქაროთ ნივთიერებათა ცვლა ცხიმიანი პროდუქტების სწორი მოხმარებით
დიეტოლოგები ცალსახედ მიგვითითებენ ცხიმიანი პროდუქტების მავნებლობაზე, თუმცა რაციონში სასარგებლო ცხიმების დატოვებისკენ მოგვიწოდებენ. ექსპერტები გვირჩევენ, ამ თვალსაზრისით ყურადღება გავამახვილოთ ღორის ხორცზე. მართალია ხორცის ეს სახეობა ითვლება ცხიმიანად, მაგრამ ის წარმოადგენს რკინისა და კალიუმის კარგ წყაროს. ისინი კი მნიშვნელოვანია გულსსისხლძარღვთა სისტემისთვის. ზოგი სპეციალისტი მოხარშულ ღორის ხორცს ქათმის ხორცზე სასარგებლოდ მიიჩნევს.

მაღალი ცხიმიანობით გამოირჩევა ნიგოზი. თუმცა, აქ ძირითად როლს ასრულებს ცხიმოვანი მჟავები ომეგა-3, კერძოდ, ალფა-ლინოლენის მჟავა. აღნიშნული ნაერთები ხელს უწყობს სხეულში ცხიმოვანი გროვების დაშლას. ანალოგიური ეფექტი აღინიშნება შემწვარი კვერცხი მიღებისას. ნივთიერებათა ცვლას აჩქარებს მაღალი
ცხიმიანობით გამორჩეული ავოკადოც.

საჭმლის მონელების გასაუმჯობესებლად ექსპერტები გვირჩევენ საკვების ყოველი მიღების შემდეგ მცირე რაოდენობით ყველის მირთმევას. შოკოლადი ცნობილია ცხიმის მაღალი შემცველობით. ის ძალიან სასარგებლო პროდუქტია, თუ საუბარია შავ შოკოლადზე შაქრის მინიმალური შემცველობით. შოკოლადის ცხიმი ორგანიზმს ვიტამინების ათვისებაში ეხმარება.

ლალი ჩხიკვაძე
გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი არ გაკეთებულა
რეკომენდებული პროდუქტები
დიაბეტური ვიტამინი-30აბი
ფასი: 39.9
ამცირებს ქოლესტერინის და ცხიმის დონეს-50მლ
ფასი: 26.9
დიაბეტური ვიტამინი+ომეგა 3 -28 აბი
ფასი: 55.9
მშრალი თვალისთვის-13მლ
ფასი: 14.9
მსგავსი სიახლეები
ჩვენ წარმოდგენაში ნახშირწყლები ცუდია, მაგრამ რაციონიდან მათი სრული გამორიცხვა გონივრული არ არის.
01-09-2019
ნიუ-იორკის ბინგემტონის უნივერსიტეტის მეცნიერებმა დაასკვნეს, რომ ადამიანს ახალგაზრდობაში უფრო მეტად ესაჭიროება
16-08-2019
ჯანსაღი კვების სპეციალისტები ამ დარგის ბრიტანელ ექსპერტებთან ერთად მიიჩნევენ, რომ 40 წლის შემდეგ ორგანიზმში
12-08-2019
დიეტოლოგია
რკინა ერთ-ერთი სტიმულატორია, რომელსაც შეიცავს ბროწეული, მწვანე ვაშლი, წიწიბურა, შავი პური, პარკოსნები
ამერიკელი ექსპერტები შავი ქლიავის რაციონში ჩართვისკენ მოგვიწოდებენ. მასში მაღალია ანტიოქსიდანტების
ბევრი სასარგებლო პროდუქტი ნაკლებად ცნობილი და ბოლომდე შეუფასებელია, მათ შორისაა ნუშის რძე.
კატეგორიის სხვა სტატიები
ქართველების უმრავლესობას იოდის ნაკლებობა აქვს. ის არ სინთეზირდება ორგანიზმში და ადამიანმა უნდა მიიღოს საკვებთან
გაზიანი სასმელები ხელს უწყობს სიმსუქნის, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების განვითარებას, აქვეითებს ინსულინისადმი
თა­ნა­მედ­რო­ვე ადა­მი­ა­ნის კვე­ბა არ არის და­ბა­ლან­სე­ბუ­ლი, ის ვერ იღებს იმ პრო­დუქ­ტებს, რაც მისი ჯან­მრთე­ლო­ბის­თვის აუ­ცი­ლე­ბე­ლია.
ამერიკის კიბოს შემსწავლელი ასოციაციის ვებ-გვერდზე გამოქვეყნდა მეცნიერ გოდუნ ჩჟანის მიერ ჩატარებული საინტერესო
ჩრდილოეთის ხალხი ოდითგან ამზადებდა სელის თესლისაგან ფქვილსა და ზეთს, ძველი მესოპოტამიის მცხოვრებლები
ზოგი ადამიანი მეტისმეტად სწრაფად ჭამს, შეიძლება ითქვას 5 წუთში სრულად ამთავრებს ტრაპეზს. ამის მიზეზად ხშირად
ალოე ვერა განსაკუთრებული თვისებების მქონე მარადმწვანე მცენარეა. მისი სამშობლო აფრიკაა, თუმცა დღეს ის უამრავ რეგიონშია გავრცელებული.
სადღეისოდ ასეთი კრემების ასორტიმენტი საკმაოდ ფართოა. ხშირად არც კი ვიცით, რომელი ხაზის კრემი უფრო მიესადაგება ჩვენს კანს.
სამწუხაროდ, ბოლო ათწლეულის მანძილზე ალერგიული დაავადებებით, მათ შორის - ბრონქული ასთმით დაავადებულთა
დღევანდელი ცხოვრების რიტმი, მძიმე ეკოლოგიური გარემო, კვების თავისებურებები განაპირობებს სხვადასხვა პათოლოგიის
+
გახდი რეკომენდებული ექიმი
თუ გსურთ ერთის გარდა რამოდენიმე კლინიკის მითითება დააწექით ღილაკს.
მკურნალის რედაქცია დაგიკავშირდებათ ტექნიკური დეტალების შესათანხმებლად
+
გახდი რეკომენდებული კლინიკა
თუ გსურთ ერთის გარდა რამოდენიმე კლინიკის მითითება დააწექით ღილაკს.
მკურნალის რედაქცია დაგიკავშირდებათ ტექნიკური დეტალების შესათანხმებლად
+
შეტყობინება წარმატებით გაიგზავნა !
მკურნალის რედაქცია დაგიკავშირდებათ ტექნიკური დეტალების შესათანხმებლად