წითელი ხორცის ჭარბად მიღება სიცოცხლის ხანგრძლივობას ამცირებს
რეგულარულად აკვირდებოდნენ 600 000-მდე მოხალისეს. 10 წლის განმავლობაში დაუღალავად ადევნებდნენ თვალს მათ კვების რაციონს.
სტატისტიკამ აჩვენა, რომ ადამიანები, რომლებიც ყოველდღიურ რაციონში უპირატესობას ანიჭებდნენ წითელ ხორცს (საქონელი, ღორი, ცხვარი), შედიოდნენ ნაადრევი სიკვდილის რისკის მქონეთა ჯგუფში.
თეთრი ხორცის (ქათამი, მწყერი, იხვი, ინდაური) მოხმარება კი, პირიქით, გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებებისა და კიბოს განვითარების რისკს 11-16%-ით ამცირებდა.
პოტენციურ დღეგრძელებად აღიარეს ვეგეტარიანელები (მოცემულ შემთხვევაში ვეგანებად იწოდებიან ისინი, ვინც რაციონიდან ამოიღო მხოლოდ ხორცი და არა თევზი).