აფერხებს თრომბების წარმოქმნას და სისხლის შედედების ფუნქციის ნორმალიზებას უწყობს ხელს
შედედების ფუნქციის ნორმალიზებასა და შემაერთებელი ქსოვილის ნივთიერებათა ცვლაში.
ვიტამინი K ცუდად შეითვისება ცხიმების გარეშე, ამიტომაც რაციონში ისინი ერთად უნდა იყოს წარმოდგენილი. K ვიტამინის წყაროა ისპანახი, ბროკოლი, სატაცური და კომბოსტოს სხვადასხვა სახეობა: ბრიუსელის, თეთრთავა.
სასარგებლო ცხიმებს ბევრი პროდუქტი შეიცავს, მაგალითად, ავოკადო, მცენარეული ზეთები, მზესუმზირა, ნიგოზი.
თინათინ გოცაძე