მუშმალა - დიეტური და სასარგებლო
ფორთოხალსაც კი არ ჩამორჩება. მისი მირთმევა რეკომენდებულია დიეტის დროს, რადგან კარგად აქრობს შიმშილის გრძნობას, თანაც დაბალკალორიულია და ნახშირწყლებსაც ცოტას შეიცავს.
მისი ნაყოფი გულ-სისხლძარღვთა სისტემის მუშაობასაც უწყობს ხელს, ებრძვის შაქრიანი დიაბეტის განვითარებას და არეგულირებს არტერიულ წნევას. მუშმალა დადებითად მოქმედებს მხედველობაზეც. მისი დაფქული კურკებისგან კი იაპონელები ყავის შემცვლელს ამზადებენ, რომელიც ნატურალურ ყავას ძალიან წააგავს.
100 გრამი მუშმალა შეიცავს:
ენერგია - 47 კკალ
ნახშირწყლები - 12.1 გრამი
ცილა - 0 გრამი
ვიტამინები: ვიტამინი A, C, B6, ნიაცინი, ფოლიუმის მჟავა - 0.14 მკგ; მინერალები: კალციუმი, კალიუმი, ფოსფორი, მაგნეზიუმი, რკინა, თუთია, სელენი.