ყველა ადამიანის სწორ კვებაზე გადასვლა არარეალურია - მეცნიერების უიმედო დასკვნა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ყველა ადამიანის სწორ კვებაზე გადასვლა არარეალურია - მეცნიერების უიმედო დასკვნა

არარეალურია. ამის მიზეზად ისინი სასოფლო სამეურნეო მიწების არსებულ გადანაწილებას ასახელებენ. მეცნიერების განმარტებით, პლანეტაზე არასაკმარისი ხილი და ბოსტნეული მოდის.

ჩატარებული ექსპერიმენტის ფარგლებში ექსპერტებმა რეკომენდებული ჯანსაღი საკვების რაოდენობა, წარმოებულ რაოდენობასთან შეადარეს. ასე გამოვლინდა შეუსაბამობა: იწარმოება გადაჭარბებული მოცულობის მარცვლეული, ცხიმები და შაქრები, მაგრამ არა ხილი, ბოსტნეული და ცილოვანი პროდუქტები.

ექიმების რეკომენდაციების მიხედვით, ადამიანის ჯანსაღი რაციონი უნდა შედგებოდეს 50% ხილისა და ბოსტნეულისგან, 25% - მარცვლეულის და 25% - ცილების, ცხიმებისა და რძის პროდუქტებისგან.

აღმოჩნდა, რომ დღეს ერთ სულ ადამიანზე ნაცვლად რეკომენდებული 8 ულუფისა იწარმოება 12 ულუფა მარცვლეული, 5 ულუფა ხილი და ბოსტნეული ნაცვლად 15 ულუფისა, სამი ულუფა ცხიმი ნაცვლად ერთისა და სამი ულუფა ცილა ნაცვლად ხუთისა.

ლალი ჩხიკვაძე