რატომ უნდა მიირთვათ ბადრიჯანი - მკურნალი.გე

რუბრიკები

ოჯახის მკურნალის ანონსი

მარტი 2019

კითხვა-პასუხი

რატომ უნდა მიირთვათ ბადრიჯანი

რატომ უნდა მიირთვათ ბადრიჯანი
ექსპერტებმა დაასახელეს ბადრიჯანის სასარგებლო თვისებები, რის გამოც ის აუცილებლად უნდა ჩართოთ საკვებ რაციონში. გაითვალისწინეთ, რომ ბადრიჯანი მდიდარია სხვადასხვა საკვები ნივთიერებებით, კერძოდ, უჯრედისით, ვიტამინებითა და მინერალებით. გარდა ამისა ის დაბალკალორიული პროდუქტია. 100 გრამი ბოსტნეული შეიცავს 25 კკალ-ს, 3 გრ უჯრედისს, 1 გრ ცილას, 5 % კალიუმს, ვიტამინებიდან კი უხვად შეიცავს C და K ვიტამინებს. მასში ბევრი ანტიოქსიდანტია.

ბადრიჯანი გვიცავს ონკოლოგიური დაავადებებისა და გულ-სისხლძარღვთა პათოლოგიების განვითარებისაგან. დასახელებულ ბოსტნეულში შედის შენაერთი SRG, რომელიც ანადგურებს ონკოუჯრედებს. ბადრიჯნის მოყვარულებს ქოლესტერინის დაბალი დონე აღენიშნებათ სისხლში და გულიც ჯანსაღი
აქვთ.

ჭარბი წონის მქონე პირებს სპეციალისტები ბადრიჯნის დიეტას ურჩევენ. ეს არ ნიშნავს დღეობით მხოლოდ ბადრიჯნის ჭამას, ის უბრალოდ ყოველდღიურად უნდა დაამატოთ კერძებს და დღეში ორჯერ მაინც მიირთვათ.
ბადრიჯნის საკვებად გამოყენებისას ადამიანი კარგად ნაყრდება, იღებს ორგანიზმისთვის სასარგებლო ნივთიერებებს მცირე კალორიებით. ასე რომ შეიყვარეთ ეს ბოსტნეული!

თინათინ
გოცაძე

ტეგები: ბადრიჯანი
გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი არ გაკეთებულა
რეკომენდებული პროდუქტები
ამცირებს ქოლესტერინის და ცხიმის დონეს-50მლ
ფასი: 26.9
მხედველობის ჯანმრთელობისთვის-30აბი
ფასი: 44.9
მხედველობის ჯანმრთელობისთვის -60 აბი
ფასი: 39.9
კარგი მხედველობის და ნერვული სისტემის ხელშეწყობისთვის-60აბი
ფასი: 28.9
დიეტოლოგია
მწვანე ჩაისა და სტაფილოში არსებულ ნაერთებს ალცჰაიმერის დაავადების განვითარების შეჩერების უნარი გააჩნია.
როდესაც დიეტაზე ხართ, ძირითადად, იცით, რა უნდა აირიდოთ თავიდან, მაგალითად, ტკბილეული, პური, ცხიმიანი
ათენის ნაციონალურ უნივერსიტეტში აცხადებენ, რომ ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად საჭიროა რეგულარულად მივიღოთ
კატეგორიის სხვა სტატიები
როდესაც დიეტაზე ხართ, ძირითადად, იცით, რა უნდა აირიდოთ თავიდან, მაგალითად, ტკბილეული, პური, ცხიმიანი
ადამიანები, რომლებიც სწრაფად ჭამენ, უფრო მეტს იწონიან მათთან შედარებით, ვინც უპირატესობას ნელა მირთმევას
ილინოისის ტექნოლოგიური ინსტიტუტის თანამშრომლებმა ყურადღება მიაქციეს კენკრების სასარგებლო თვისებებს, რაც
დიეტოლოგები ცალსახედ მიგვითითებენ ცხიმიანი პროდუქტების მავნებლობაზე, თუმცა რაციონში სასარგებლო ცხიმების
ვეგეტარიანული ბურგერები სულ უფრო პოპულარული ხდება, მაგრამ ცოტამ თუ იცის, რამდენად სახიფათოა ისინი.
პომიდორი და მისი სოუსი აქვეითებს ღვიძლის ცხიმოვანი დაავადების, ანთებისა და სიმსივნის განვითარების რისკს.
დაფნის ფოთოლს უძველესი დროიდან იყენებენ ხალხურ მედიცინაში, რადგან მას კულინარიულის გარდა, სამკურნალო დანიშნულებაც აქვს.
გინდათ, თქვენს სამზარეულოში ჭურჭელი ახალივით გამოიყურებოდეს?
არ არსებობს ადამიანი, რომელსაც ერთხელ მაინც არ განუცდია თავის ტკივილი. ეს უკანასკნელი აქვეითებს
გვესაუბრება ექიმ-რეანიმატოლოგი ნინო გრიშაშვილი. - ქალბატონო ნინო, რა არის მოწამვლა, რა ნიშნებით შეიძლება