აღნიშნული ნივთიერება აძლიერებს პრობიოტიკების მოქმედებას, ასტიმულირებს სასარგებლო ბაქტერიების ზრდას და დადებით გავლენას ახდენს ნაწლავის მიკროფლორაზე. ლიკოპინი წითელი ფერის პიგმენტია, რომელიც დიდი რაოდენობითაა პომიდორში. ის აღიარებული ანტიოქსიდანტია, რაც იმას ნიშნავს, რომ უჯრედებს იცავს თავისუფალი რადიკალებისაგან და გააჩნია კიბოს საწინააღმდეგო მოქმედება.
ის ასევე აჩერებს ქოლესტერინის დაჟანგვას და ამცირებს ათეროსკლეროზის განვითარების რისკს. როგორც კვლევამ