პომიდორი და მისი საწებელი კუჭის და ნაწლავის კიბოს განვითარების რისკს ამცირებს
ორგანიზმზე უმი სახით და თერმული დამუშავების შემდეგ. აღმოჩნდა რომ სოუსებში დამატებული ჩათუშული პომიდორი გაცილებით სასარგებლოა, რადგანაც თერმული დამუშავების პროცესში ის ინარჩუნებს ლიკოპენს.
აღნიშნული ნივთიერება აძლიერებს პრობიოტიკების მოქმედებას, ასტიმულირებს სასარგებლო ბაქტერიების ზრდას და დადებით გავლენას ახდენს ნაწლავის მიკროფლორაზე. ლიკოპინი წითელი ფერის პიგმენტია, რომელიც დიდი რაოდენობითაა პომიდორში. ის აღიარებული ანტიოქსიდანტია, რაც იმას ნიშნავს, რომ უჯრედებს იცავს თავისუფალი რადიკალებისაგან და გააჩნია კიბოს საწინააღმდეგო მოქმედება.
ის ასევე აჩერებს ქოლესტერინის დაჟანგვას და ამცირებს ათეროსკლეროზის განვითარების რისკს. როგორც კვლევამ აჩვენა, პომიდვრის სოუსი რეალურად ამუხრუჭებს კიბოს უჯრედების გავრცელებას და კონკრეტულად კუჭისა და ნაწლავის კიბოს განვითარებას.