სიის სათავეში უხეში უჯრედისით მდიდარი მსხალია. სპეციალისტები ამ ხილის ჭარბად მიღებას არ გვირჩევენ, რადგანაც შეიძლება საჭმლის მომნელებელი ორგანოების მოშლილობის კატალიზატორი გახდეს.
შავ სიაში ყურძენიც აღმოჩდნა შაქრის მაღალი შემცველობის გამო. ორგანიზმში მოხვედრისას იწყება დუღილის პროცესი, რაც იწვევს გაზების წარმოქმნასა და შებერილობას. უშუალოდ ჭამის წინ და შემდეგ ყურძნის მიღებისგან თავი უნდა შევიკავოთ.
ატამი და გარგარიც შეზღუდული
არც თუ ისე უსაფრთხოა ბალი, განსაკუთრებით დიაგნოსტირებული გასტრიტის, კუჭის მაღალი მჟავიანობისა და დიაბეტის დროს. ექსპერტები ძირითადი კვების შემდეგ კენკრის მიღებისგან თავის შეკავებას გვირჩევენ.
ლალი ჩხიკვაძე