კარდიოლოგების ანგარიშის მიხედვით, დღეში ერთი ქილა „უშაქრო“ გაზიანი სასმელის მიღება 3-ჯერ ზრდის ინსულტის და 2,9-ჯერ ჭკუასუსტობის განვითარების რისკს. ცნობილია, რომ დიეტურ გაზიან სასმელებში შაქრის მაგივრად გამოიყენება ასპარტამის მსგავსი ხელოვნური დამატკბობლები. ორგანიზმში აღნიშნული ნაერთი იშლება ფენილალანინად, ასპარტამის მჟავად და მეთანოლად, რომლებიც ტოქსიურია. გარდა ამისა, ასპარტამი შეიძლება
დიეტურ გაზიან სასმელებში შემავალ სხვა ნივთიერებებთან ერთად, ის დიდ ტოქსიურ დატვირთვას ახდენს ღვიძლზე და ხელს უწყობს ტოქსიური ნივთიერებების კუჭ-ნაწლავის ტრაქტში აკუმულირებას. გაზიანი სასმელები საშიშია მაღალი მჟავიანობის გამოც, რომელმაც შეიძლება გამოიწვიოს ანთება, ნაადრევი დაბერება და ქსოვილების რღვევა.
ლალი
შეკითხვა ექიმს